Registracija Uloguj se
Enciklopedija ZNAMENITE LIČNOSTI NIŠA

Enciklopedija ZNAMENITE LIČNOSTI NIŠA

Ocena: Bez ocene
4.900,00 din.
Količina
  • Opis
  • Tehnička dokumentacija
  • Komentari

Enciklopedija ZNAMENITE LIČNOSTI NIŠA nastala je u stvaralačkoj radionici Udruženja stvaralaca Niša "Car Konstantin" kao rezultat višegodišnjeg strpljivog naučno-istraživačkog rada na bazi ogromnog entuzijazna i znanja tima kompetentnih autora koji čine sedamnaestočlani radakcioni odbor i 96 spoljnih saradnika.
Enciklopedija je nesumnjivo jedan od najznačajnijih izdavačkih poduhvata u istoriji Niša, koji će kao takav, doprineti snažnoj afirmaciji grada na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Enciklopedija je realizovana sa blagoslovom njegove svetosti tadašnjeg Patrijarha Srpskog g. Irineja i njegovog Preosveštenstva Episkopa Niškog g. Arsenija a povodom jubileja 140 godina oslobođenja Niša od Turaka i 100 godina od oslobođenja Niša u Velikom ratu.
U enciklopediji su imena svih poznatih episkopa Niške eparhije, kmetova, predsednika opština i gradonačelnika Niša i kao i svih poznatih narodnih poslanika iz Niša.
U enciklopediji su u registrima imena svih nosilaca Karađorđeve zvezde, Albanske i Partizanske spomenice, niških oficira palih u ratovima 1912-1918., komandanti vojnih formacija sa sedištem u Nišu, dobitnika nagrade 14. oktobar/11. januar, diplomate iz Niša, počasni konzuli u Nišu, rektori Univerziteta u Nišu...
Mr Novica S. Ranđelović, prof., glavni urednik enciklopedije je za ovaj poduhvat nagrađen najprestižnijim priznanjem grada Niša, nagradom "11. januar" koja će mu biti uručena na Dan oslobođenja grada Niša.

STATISTIKA
U enciklopediji je predstavljeno:
- 544 odrednica - ukupan broj
- 524 znamenitih ličnosti Niša
- 20 znamenitih niških familija.
- 110 registara znamenitih, zaslužnih i značajnih ličnosti Niša,
- 2.978 imena se pominje u enciklopediji,
- 221 evidentirah prvaka u nekoj oblasti u Nišu,
- 96 autora odrednica i registra
- 17 članova redakcionog odbora
- 15 poglavlja + nulti tabak + završni tabak

Format enciklopedije A4.
Tvrdi povez, šiveno, pokazna traka.
Enciklopedija ima 658 stranica.
Težina enciklopedije je 3,200 kg.

proba

Ocena:

Vezani artikli

Srodni proizvodi